Historia

Vi har nu kommit hem från Finland och hoppas nu att vi har valpar att vänta i november. Victor var en jätte trevlig unghane. Mira fixade resan jättebra med alla nya intryck, ljud och dofter, som det blir under en båtresa och lång resväg. Men hon tog det lugnt och tyckte nog det var roligt.

Vi tränar på i brukset med Mira och Zera, Fendi har pensionerats nu men ålderns rätt, hon får bara träna på det som hon tycker är roligt.

Billy har fått i utmaning att träna med Zera, och det går jättebra. En utmaning för dem båda två.

Mira står inför start i apellklassen så jag håller tummarna för att det ska gå bra.

Godkänd 186p blev resultatet för Miras primiär i Appellen spår. Är ganska nöjd även fast det inte blev uppflytt, det fixar vi nästa gång,

 

Lite historia.

 

Vårt kennelnamn kommer från min första tik Stråvhårig Vorsthe Ståhej Kirke. Med henne fick vi tre kullar, en jätterolig ras att jobba med, men det är en ren jakthund så när jag slutade med jakten blev det till att söka ny ras.

 

Provade släthårig foxterrier, tog en kull på Lina, fick tre fina söner, men Lina var aldrig en sällskapshund hon ville jaga, så Lina slutade sina dagar som en jättebrajakthund i Katrineholm hos Sebastian, Tack för allt du gjorde för henne! Hon förblev lycklig till slutet!

 

Sen kom Dobermann, en rolig och utmanande ras att arbeta med, Fendi har inte vad jag kräver av en avelstik så hon har inte används där, hon är i alla fall LP!1 och uppflyttad i lägra klass spår, numera tränar bara för skoj skull.

 

Zera är vår andra dobermann tik, en intressant tik som vi tränar lite allt möjligt med, väntar med spänning på att hon ska "blomma ut".

 

Mira är vår lilla arbetsmyra som vi tränar bruks spår med, jätterolig att jobba med, alltid med på noterna. Hoppas kunna ta en kull med henne senare.